Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών για τις υπηρεσιακές μεταβολές

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται για τις ασφυκτικές προθεσμίες που έχει ορίσει το υπουργείο

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης οργανώνουν την ερχόμενη Τρίτη 24 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτηρίζουν, ενέργεια του υπουργείου Παιδείας που με την εγκύκλιο (100252/E2/12-8-2021) ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ολοκληρώσουν όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές στα λειτουργικά κενά μέχρι την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους το δ.σ. των ΣΕΠΕ αναφέρουν:

«Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο ΠΔ 50 και ΠΔ 100 για υπολογισμό λειτουργικών υπεραριθμιών, πραγματικών κενών, προβλέπει να γίνει με την «έναρξη της σχολικής χρονιάς» ακριβώς γιατί είναι απαραίτητο να έχουν ανοίξει τα σχολεία ώστε να γίνει πλήρης η αποτύπωση των πραγματικών αναγκών. Η εγκύκλιος αυτή προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην ομαλή λειτουργία των σχολείων αλλά και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών.

Πώς είναι δυνατόν με κλειστά σχολεία και με εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε νόμιμη άδεια και χωρίς να μπορούν να συνεδριάσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων ώστε να διαπιστώσουν και να δηλώσουν τα κενά και πλεονάσματα, το Υπουργείο Παιδείας να ζητά την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών;

• Πώς είναι δυνατόν η τοποθέτηση εκατοντάδων εκπαιδευτικών (υπεράριθμοι, διάθεση, εσωτερικές αποσπάσεις, αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΠΕ) να πραγματοποιηθεί με την προβλεπόμενη διαδικασία ,δηλαδή ανακοινοποίηση κενών για κάθε διαδικασία και επαρκής χρόνος για υποβολή δήλωσης.

• Πώς είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί η επιβαλλόμενη ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε νόμιμη άδεια προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις για τοποθέτηση;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Να αποσυρθεί άμεσα η εγκύκλιος και να ακολουθηθεί η νομιμότητα που επιβάλλει την κάλυψη των λειτουργικών κενών το Σεπτέμβριο και με συγκεκριμένη σειρά τοποθέτησης.
• Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων (15 μαθητές ανά τμήμα, εύρεση και διαμόρφωση των αναγκαίων σχολικών αιθουσών, προσλήψεις εκπαιδευτικών και όλου του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας, τακτικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όλους τους εκπαιδευτικούς)