Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παρέδωσαν τα κλειδιά τους οι επιχειρηματίες της εστίασης

Οι επιχειρηματίες υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση και στη συνέχεια αφήνουν τα κλειδιά τους, τα οποία συγκεντρώνονται για να παραδοθούν στον Άδωνι Γεωργιάδη

Τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους παραδίδουν σήμερα οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης, σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ο οποίος παραμένει κλειστός λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Στο σταντ που στήθηκε στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας, μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι επιχειρηματίες υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση και στη συνέχεια αφήνουν τα κλειδιά τους, τα οποία συγκεντρώνονται για να παραδοθούν στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα στην Αθήνα.

Ο γενικός γραμματέας Εστιατόρων, Ψητοπωλών Και καφέ Μπαρ νόμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, επισήμανε ότι η διαμαρτυρία γίνεται για την απαξίωση του κλάδου και τόνισε ότι το 40% των επιχειρήσεων, συνολικά 36.000 έμειναν εκτός της 5ης επιστρεπτέας προκαταβολής. Όπως είπε, από αυτές οι 6.000 δικαιολογημένα αποκλείστηκαν βάσει τζίρου, οι υπόλοιπες όμως έμειναν εκτός εξαιτίας του αλγόριθμου. Στο μεταξύ, όπως είπε, τα έξοδα τρέχουν, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μικρές επιχειρήσεις των πέντε ατόμων για τον μήνα Ιανουάριο κλήθηκαν να πληρώσουν κατά μέσο όρο 4.500 ευρώ για διάφορα έξοδα.

Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι.