Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παρέμειναν τελικά στις εστίες οι φοιτητές

Έχει δημιουργηθεί ομάδα αλληλεγγύης ώστε να δίνονται είδη πρώτης ανάγκης σε όποιον φοιτητή ανήκει σε ευπαθή ομάδα και θέλει βοήθεια.

Την ικανοποίηση τους εκφράζουν τα μέλη του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης για την απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνουν ανοιχτές οι φοιτητικές εστίες ώστε να μην μετακινηθούν με κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως τονίζεται μάλιστα, σήμερα στις 30/3 άνοιξε και το εστιατόριο στην Α’ ΦΕΘ.

«Παρόλα αυτά δεν υπάρχει πρόβλεψη για τους εργαζόμενους. Δεν εφησυχαζόμαστε! Συνεχίζουμε να διεκδικούμε να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα! Να γίνονται τακτικές απολυμάνσεις, πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για την καθαριότητα με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, άμεση και δωρεάν διάθεση όλων των απαραίτητων υλικών προφύλαξης (σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά, γάντια, μάσκες), δωρεάν εκτέλεση του τεστ για τον Covid-19, οι εργαζόμενοι να εφοδιαστούν με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διασφάλιση της υγιεινής (σκουφιά, γάντια, μάσκες, κλπ)», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα τη δράση της συνεχίζει η ομάδα αλληλεγγύης που συγκροτήθηκε για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για όποιον εστιακό το χρειάζεται, για να βοηθούν όποιον ανήκει σε ευπαθή ομάδα και δεν μπορεί να βγει από το σπίτι.

Σε κάθε κτήριο υπάρχουν μέλη της ομάδας αλληλεγγύης στα οποία μπορούν να απευθύνονται όσοι φοιτητές έχουν ανάγκη, όσοι θέλουν να στηρίξουν με είδη πρώτης ανάγκης ή όσοι θέλουν να συμμετέχουν στην ομάδα.