Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Υπόθεση bullying 11χρονου: Για υπόθαλψη εγκληματία θα εξεταστούν οι καθηγητές

Πέρα από την έρευνα για το περιστατικό, θα εξεταστεί αν στοιχειοθετείται υπόθαλψη εγκληματία αναφορικά με τη διεύθυνση και τους καθηγητές.

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η καταγγελία πατέρα ενός 11χρονου αγοριού, σύμφωνα με την οποία ο γιος του πέφτει θύμα σκληρού bullying εδώ και δυόμιση χρόνια στο σχολείο του στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ενώ, σύμφωνα με όσα λέει, έφτασαν σε σημείο να τον μαχαιρώσουν στην ωμοπλάτη.

Σημειώνεται πως για το μαχαίρωμα έχει ήδη σχηματιστεί έρευνα ωστόσο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκη ζήτησε να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται η επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα, το παιδί ζει τον δικό του εφιάλτη τα τελευταία χρόνια, με τα περιστατικά εκφοβισμού και ξυλοδαρμού να είναι καθημερινά.

Παράλληλα, ζητά να ερευνηθεί αν στο εν λόγω σχολείο υπάρχουν αντίστοιχα περιστατικά αλλά και - σε περίπτωση που αποδειχθεί πως ισχύουν όλα τα παραπάνω - αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία όσον αφορά στους καθηγητές και την διεύθυνση του σχολείου, καθώς σύμφωνα με τον πατέρα, είχε γίνει καταγγελία και οι ίδιοι δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν περιστατικά βίας.