Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παρούσα η δημοτική αστυνομία στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για την αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν από την κακοκαιρία.

Παρούσα βρίσκεται η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης με την ανάλογη δύναμη προσωπικού που τέθηκε σε αυξημένη επιφυλακή από την Πέμπτη 14/01 για την αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν από την κακοκαιρία.

Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, βρίσκονται από το πρωί στους δρόμους της πόλης, σε πεζοδρόμια όπου παρατηρείται αυξημένη -επιτρεπόμενη- κίνηση πολιτών, σε εισόδους νοσοκομείων, σε στάσεις του ΟΑΣΘ και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη, ρίχνοντας χονδρό αλάτι ώστε να αντιμετωπιστεί ο παγετός που προβλέπεται να κάνει την εμφάνισή του τις απογευματινές ώρες.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ιδιαίτερης μέριμνας για τη φροντίδα των ευάλωτων πολιτών, διενεργούνται συνεχείς περιπολίες σε ήδη καταγεγραμμένα σημεία όπου ζουν άστεγοι, προσφέροντάς τους κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα. Μάλιστα, σε όσους το επιθυμούν, οργανώνεται η άμεση μεταφορά τους σε δομές φιλοξενίας αστέγων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζεται από την Διεύθυνση της υπηρεσίας, είναι αυτονόητο ότι το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, θα συνεχίσει να βρίσκεται υπό καθεστώς αυξημένης επιφυλακής, ώστε όταν και όπου χρειαστεί, μέχρι την αποχώρηση του "Λέανδρου" να επεμβαίνει άμεσα δίνοντας λύση, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του.