Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η αλήθεια για τα κρούσματα σε εργαζόμενους του ΑΧΕΠΑ

Δεν υπάρχει συρροή στο νοσοκομείο, ενώ κανένας από τους ασθενείς δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής νοσηλεία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Voria.gr

Από εξωτερικές επαφές και όχι ενδονοσοκομειακά προέκυψαν τα κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Voria.gr, συνολικά από τις αρχές του μήνα εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα σε εργαζόμενους, εκ των οποίων οι τρεις ήταν εμβολιασμένοι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγιναν οι ιχνηλατήσεις σε διάφορα τμήματα και δεν διαπιστώθηκε συρροή σε κάποια μονάδα, αλλά διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς κόλλησαν τη νόσο από εξωτερικές επαφές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κανένας από αυτούς δεν χρειάστηκε νοσηλεία και όλοι μπήκαν σε καραντίνα, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του νοσοκομείου, Θανάσης Σιούλης, ανέφερε στη Voria.gr ότι είχε γνώση για μία γιατρό που νόσησε. «Η συνάδελφος, η οποία είχε εμβολιαστεί από την αρχή, κόλλησε τον ιό από το οικογενειακό της περιβάλλον. Είναι φυσιολογικό», είπε χαρακτηριστικά.

Και η διοίκηση του νοσοκομείου, εξάλλου, διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για τουλάχιστον δέκα κρούσματα, τα οποία προέκυψαν την περασμένη Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου.

«Η Διοίκηση τονίζει ότι σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και τα στοιχεία που τηρούνται στην υπηρεσία δεν εμφανίζονται υγειονομικοί υπάλληλοι του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ με σοβαρή νόσο ή με νοσηλεία στο Νοσοκομείο. Οι απουσίες εμβολιασθέντων εργαζομένων που εμφανίζουν θετικό μοριακό τεστ, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ τίθενται σε καραντίνα, γεγονός που αποτελεί πιθανή περίπτωση ενώ δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου έως σήμερα. Όσον αφορά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου εμφάνισαν συμπτώματα, προχώρησαν σε PCR test και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου διαψεύδονται, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και του Τμήματος Λοιμώξεων του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοίκησης.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, ειδικά την Κυριακή δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα, σημειώνοντας ότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε εκείνη την ημέρα. Σε ό,τι αφορά στο σύνολο των θετικών τεστ που διέρρευσε ως πληροφορία, προστέθηκε και ένας αριθμός τεσσάρων ή πέντε εργαζομένων που έκαναν επανέλεγχο.