Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Περιμένουν 8 μήνες για να χειρουργηθούν στο Ιπποκράτειο

Για πολύ σοβαρές ελλείψεις στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ σε σχετική της ανακοίνωση με αφορμή τη νέα χρονιά.

Για πολύ σοβαρά κενά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ σε απολογιστική ανακοίνωσή της που όπως λέει χαρακτηριστικά «το 2020 βρίσκει την Δημόσια Υγεία στην εντατική».

Το εν λόγω νοσοκομείο επισκέφθηκε την πρώτη μέρα του χρόνου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο μίνι περιοδείας όπου βρέθηκε και στο ΕΚΑΒ της Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ).

Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνουν ότι η επίσκεψη του υπουργού στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, όπως και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας δεν μπορούν να διορθώσουν την ταλαιπωρία των ασθενών.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι οι κενές οργανικές θέσεις σε προσωπικό στο Ιππoκράτειο αγγίζουν το 40%. Πιο σοβαρή φαίνεται να είναι η κατάσταση με τα χειρουργεία καθώς λειτουργούν τα έξι από τα εννέα χειρουργικά τραπέζια αφού υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η αναμονή για να χειρουργηθεί ένας ασθενής να ξεπερνά και τους οκτώ μήνες.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο ΤΕΠ του νοσοκομείου, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων, αφού τις ημέρες της γενικής εφημερίας οι ασθενείς που καταφθάνουν ξεπερνούν τους 1.500 και η αναμονή ξεπερνά τις οκτώ ώρες.