Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έφτασαν τα πρώτα χριστουγεννιάτικα έλατα από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής (φωτο)

Οι ελατοπαραγωγοί παίρνουν από σήμερα θέση στις δέκα υπαίθριες αγορές που θα λειτουργήσουν σε διαφορετικές γειτονιές της πόλης

Τη δική τους πινελιά στο χριστουγεννιάτικο σκηνικό που στήνεται στην Θεσσαλονίκη βάζουν οι ελατοπαραγωγοί από τον Ταξιάρχη, που άρχισαν από σήμερα να παίρνουν θέση σε διάφορα σημεία στην πόλη.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι παραγωγοί από το ορεινό χωριό της Χαλκιδικής έφεραν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα οποία θα πωλούν σε τουλάχιστον δέκα υπαίθριες αγορές που θα στηθούν στην πόλη, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές.

Μάλιστα, άρχισαν να τοποθετούν και φωτισμό, έτσι ώστε να δώσουν μια ακόμη γιορταστική νότα στο σκηνικό.

Όπως ανέφεραν στη Voria.gr παραγωγοί που εγκαταστάθηκαν σήμερα στο πάρκο της συμβολής των οδών Γεωργίου Παπανδρέου και Μαρίας Κάλλας στην ανατολική Θεσσαλονίκη, οι φετινές τιμές θα είναι ίδιες με τις περσινές, ξεκινώντας από τα 30 ευρώ για ένα έλατο δύο μέτρων και φτάνοντας στα 50 ευρώ για τα μεγαλύτερα δέντρα. Εξέφρασαν δε την αισιοδοξία τους ότι οι πωλήσεις θα είναι καλύτερες από πέρσι, χρονιά κατά την οποία προέκυψαν προβλήματα στη μεταφορά των ελάτων εξαιτίας του lockdown, με αποτέλεσμα η πώλησή τους να καθυστερήσει.

Να σημειωθεί ότι στους πρόποδες του Χολομώντα παράγεται περίπου το 70% των φυσικών ελάτων που διοχετεύονται σε όλη τη χώρα κατά την εορταστική περίοδο.