Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πέταξαν μπογιές στο σπίτι του διοικητή του ΑΧΕΠΑ

Μπογιές πέταξαν εχθές το βράδυ αναρχικοί στην είσοδο του σπιτιού του Παναγιώτη Παντελιάδη - Τι δηλώνει ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ στη Voria

Βανδαλίστηκε χθές το βράδυ από ομάδα αναρχικών του σπιτιού του διοικητή του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτη Παντελιάδη, στην Καλαμαριά, οι οποίοι επικαλούνται για την ενέργειά τους τη διαρροή εγγράφου για τη διαδικασία έγκριση εισαγωγής ασθενών στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Τι απαντά το ΑΧΕΠΑ για το έγγραφο έγκρισης εισαγωγής ασθενών

Η επίθεση έγινε από από την «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης», της οποίας τα μέλη χρησιμοποιήσαν χρώματα και σπρέι για να βανδαλίσουν την είσοδο του σπιτιού του κ.Παντελιάδη, ο οποίος, μιλώντας στη Voria.gr, αναφέρει ότι «είναι μία ενέργεια που δεν είναι σωστή, τέτοιες ενέργειες δεν προάγουν τίποτα στη σημερινή κοινωνία. Ο κάθε ένας μας έχει τη λογική να κρίνει το λάθος και το σωστό».

Σχετικά με το έγγραφο που διέρευσε τις προηγούμενες μέρες, και το οποίο αντιδράσεις στην αντιπολίτευση, ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ δηλώνει ότι «πιστεύω ότι είναι προς όφελος των πολιτών και των ασθενών, οι οποίοι πιθανόν να μην αντιλήφθηκαν πραγματικά τι σκοπεύουμε να κάνουμε. Μάλλον δεν αντιλήφθηκαν το όφελος που θα έχουν οι πολίτες, όταν δεν καταστρατηγούνται οι λίστες της σειράς ενός απλούς ασθενούς. Εμείς προσπαθούμε να διαφυλάξουμε να μην καταστρατηγείται η λίστα από οποιονδήποτε παράγοντα, είτε γιατρό, είτε διοικητικό, είτε οποινδήποτε. Αυτό είναι 100% προς όφελος του ασθενούς και του κάθε πολίτη. Αυτή είναι η προσπάθειά μας, αυτή είναι η πρόθεσή μας. Είναι μία διοικητική ενέργεια διαχείρισης των περιστατικών».

Διαβάστε: Την άμεση απόσυρση εσωτερικού εγγράφου της διοίκητησης του ΑΧΕΠΑ ζητάει η ΕΝΙΘ

Ο κ. Παντελιάδης, διευκρινίζει ότι με το εν λόγω έγγραφο γίνεται προσπάθεια διαχείρισης των μη επειγόντων περιστατικών, με σκοπό να μην παραβιάζεται η σειρά που έχει κάθε ασθενής. «Πρέπει να μπει τέλος σε πρακτικές που κάποιος είναι νούμερο 3 στη λίστα και ξαφνικά γίνεται νούμερο 23», αναφέρει χαρακτηριστικά στη Voria.gr ο διοικητικής του ΑΧΕΠΑ.

Πηγή φωτογραφιών: Indymedia