Skip to main content

Πέθανε ο ηθοποιός Βαγγέλης Χατζηνικολάου-Συλλυπητήρια από ΚΘΒΕ

Θλίψη για την απώλεια του ηθοποιού Βαγγέλη Χατζηνικολάου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο. Η ανακοίνωση του ΚΘΒΕ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Βαγγέλη Χατζηνικολάου, «ενός εξαιρετικού ηθοποιού που υπηρέτησε με ήθος και ευγένεια το χώρο των τεχνών», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

«Παρά την ξαφνική και πρόωρη «αποχώρηση» του, ο Βαγγέλης Χατζηνικολάου κατάφερε να αφήσει το αποτύπωμά του στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι», επισημαίνει το ΚΘΒΕ.

Ο ηθοποιός πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Βαγγέλης Χατζηνικολάου σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθώς και στο θεατρικό εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου, δίπλα στον οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο με την «Ανάκριση» του Π. Βάις. Ακολούθησαν συνεργασίες με το Εθνικό Θέατρο, τη Μικρή Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, το Θέατρο Διάνα της Ελένης Ράντου, το Μέγαρο Μουσικής, το θέατρο Αμόρε, τα ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Καλαμάτας και Κρήτης, το Μικρό Παλλάς, το Θέατρο Βρετάνια, το Θέατρο του Νέου Κόσμου κ.α.. Υπήρξε βοηθός σκηνοθέτη του Θωμά Μοσχόπουλου, του Νίκου Μαστοράκη και του Γιάννη Κακλέα.. Παράλληλα με την υποκριτική έγραψε για το θέατρο και την τηλεόραση και σκηνοθέτησε παραστάσεις για τη θεατρική ομάδα “MANIART”, της οποίας ήταν ιδρυτικό μέλος. Το θεατρικό “Press the Button» που έγραψε το 2004 τιμήθηκε με το βραβείο κοινού καλύτερου νεοελληνικού έργου καθώς και η παράσταση την οποία σκηνοθέτησε, απέσπασε το βραβείο καλύτερης παράστασης της χρονιάς. Με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεργάστηκε στην παράσταση «Ειρήνη» σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη το 2013.