Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ενέδρα σε φανάρι για να κλέψουν από ΙΧ τσάντα με 54.000 ευρώ

Οι δράστες προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να αφαιρέσουν από τους παθόντες μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 54.000 ευρώ.

Εξιχνιάσθηκε από το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης απόπειρα ληστείας που σημειώθηκε σε περιοχή της Σταυρούπολης τον Οκτώβριο του 2019.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις ημεδαποί ηλικίας 24, 24 και 23 ετών (ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης), καθώς και 39χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι άντρες, κινούμενοι με τρία αυτοκίνητα, προσέγγισαν όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί (άντρας – γυναίκα).

Εκμεταλλευόμενοι την ακινητοποίηση λόγω ερυθρού σηματοδότη, αποβιβάστηκαν έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με χρήση σωματικής βίας, προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να αφαιρέσουν από τους παθόντες μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 54.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο από τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκής τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.