Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο κοντά σε σπίτια - Μεγάλη κινητοποίηση (φωτο+vid)

Από την πυρκαγιά απειλήθηκε ένα σπίτι που όμως πυροσβέστες και εθελοντές κατάφεραν να σώσουν - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 19:00 στον δήμο Ωραιοκάστρου, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Η φωτιά ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες σε αγροτοδασική έκταση. Η περιοχή που εκδηλώθηκε η φωτιά είναι δύσβατη κάτω από τον οικισμό της Γαλήνης.

Στην περιοχή βρίσκονται διάσπαρτα σπίτια και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr από την πυρκαγιά απειλήθηκε ένα σπίτι, που όμως οι δυναμείς της Πυροσβεστικής και οι εθελοντές κατάφεραν να σώσουν.

Για την κατάσβεσή της ενήργησαν 38 πυροσβέστες με 14 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο ελικόπτερα. Παράλληλα επιχείρησαν στις προσπάθειες κατάσβεσης και αρκετοί εθελοντές της ομάδας «Εθελοντική Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Δρυμού». Στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ωραιοκάστρου.

Μετά από 1:30 ώρα και τη μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων της πυροσβεστικής και των εθελοντών η πυρκαγιά οριοθετήθηκε, χωρίς αυτή τη στιγμή να απειλεί κάποιο κτήριο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο: