Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στην Ευκαρπία - Κινδύνεψαν σπίτια λόγω των ανέμων (φωτο+vid)

Επί τόπου έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 12 πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες καταφέρνοντας να οριοθετήσουν την πυρκαγιά που έκαψε χαμηλή κυρίως βλάστηση

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε απόψε περίπου στις 22:00 στην περιοχή της Εφεδρούπολης, στη Νέα Ευκαρπία, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από ξηρά χόρτα και χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του παλιού λατομείου, πάνω από την Περιφερειακή Οδό, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων απείλησε προσωρινά και κατοικίες.

Επί τόπου έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 12 πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες, καταφέρνοντας να σβήσουν τις μεγάλες φλόγες και να οριοθετήσουν την πυρκαγιά μιάμιση ώρα μετά. Πεζοπόρα τμήματα συνεχίζουν να σβήνουν μικροεστίες ούτως ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης, εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο, σύμφωνα με το thes.gr, βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Παύλου Μελά, Σάκης Λαζαρίδης, που τόνισε: «Η φωτιά ξεκίνησε από τον οικισμό Εφεδρούπολη, δίπλα στο Παπαγεωργίου. Υπάρχουν και σπίτια. Η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε άμεσα. Είναι ελεγχόμενη η φωτιά αλλά έχει δυνατό άνεμο και φοβόμαστε αναζωπυρώσεις. Κινδύνευσαν σπίτια αλλά βοήθησε η Πυροσβεστική».

Να σημειωθεί ότι η οσμή καμένου ήταν έντονη σχεδόν στο σύνολο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το μέτωπο, δείγμα του δυνατού αέρα.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε θέσει την περιφερειακή ενότητα σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, σε επίπεδο 4.

Πηγή φωτογραφίας: Ράνια ΝΒ/twitter

Πηγή βίντεο: Thes.gr