Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου στην αντιπολεμική συναυλία - Τα μηνύματα των καλλιτεχνών (vids)

Περίπου 65 καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα πέρασαν και θα συνεχίσουν να περνάνε από τη σκηνή που έχει στηθεί επί της πλατείας Αριστοτέλους.

Πλήθος κόσμου έχει γεμίσει την πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη η αντιπολεμική συναυλία από τον σύλλογο μουσικών Βορείου Ελλάδος και τον πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο.

Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Ζαφείρης Μελάς, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Βασίλης Λέκκας και ο Δημήτρης Μυστακίδης είναι μερικοί μόνο από τους καλλιτέχνες που έδωσαν το παρών στη συναυλία και έδωσαν το δικό του μήνυμα, φωνάζοντας ένα μεγάλο «Όχι» στον πόλεμο.

Περίπου 65 καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα πέρασαν και θα συνεχίσουν να περνάνε από τη σκηνή που έχει στηθεί επί της πλατείας Αριστοτέλους για να στηρίξουν με τη φωνή τους τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας αλλά και να φωνάξουν αντίθετα σε κάθε πόλεμο.

Σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έχουν αναρτήσει πανό, ενώ φωνάζουν συνθήματα κατά του πολέμου.

Η ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου εξέφρασε την αντίθεσή της με τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και με κάθε πόλεμο. «Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε τα αυτονόητα, ότι είμαστε κατά κάθε πολέμου». «Το δικό μου μήνυμα είναι ότι είμαστε όλοι ένα και όλη η δύναμή μας είναι αποτέλεσμα αυτής της ενότητας».

Το δικό του αντιπολεμικό μήνυμα απέστειλε από την πλατεία Αριστοτέλους ο ερμηνευτής, Βασίλης Λέκκας. «Το αντιπολεμικό μήνυμα το δίνουν οι λαοί που αντιτίθενται σε κάθε εξουσία», σημείωσε ο ίδιος.

«Αν καταλάβουμε τη δύναμη μας ως λαοί θα δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Έτσι και σε εκδηλώσεις σαν και αυτήν αλλά και με άλλους τρόπους δηλώνουμε παρόντες εδώ. Αυτό κάναμε πάντα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», πρόσθεσε ο ερμηνευτής.

Επίσης, κατέληξε πως το τραγούδι έχει μια χρησιμότητα που καθορίζει και τη συμπεριφορά. Ως καλλιτέχνες δεν μπορούμε να λέμε άλλα και να πράττουμε διαφορετικά.