Skip to main content

Πλήθος κόσμου στην επιστροφή του «The Comic Con» στη Θεσσαλονίκη (φωτο+vid)

Πλήθος κόσμου αναμένει να περάσει την είσοδο του Βελλίδειου για να απολαύσει νέες και παλιές εκδόσεις κόμικς στο «The Comic Con»

Δυναμικό come back μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας έκανε το «The Comic Con - Thessaloniki Comic Convention» που άνοιξε χτες τις πύλες του στο κοινό στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».  Αυτή την ωρα εκατοντάδες παιδιά, νέοι αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας αναμένουν να περάσουν την είσοδο στο συνεδριακο κέντρο «Ι. Βελλίδης» για να απολαύσουν νέα και παλιές εκδόσεις κόμικς, νέα σκίτσα και υπερηρωες γνωστών ταινιών. Μάλιστα δεν ειναι λίγοι εκείνοι που φόρεσαν και στολές όπως του Σπάιντερμαν αλλά και άλλων ατρομητων ηρώων.

Στόχος του «The Comic Con - Thessaloniki Comic Convention», ήδη από την πρώτη του διοργάνωση, πριν από επτά χρόνια, είναι να φέρνει κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη κορυφαία ονόματα των κόμικς. Τις προηγούμενες χρονιές, έφερε στη Θεσσαλονίκη ορισμένους από τους σημαντικότερους δημιουργούς - μεταξύ αυτών ο Frank Miller, ο Don Rosa, ο Giorgio Cavazzano, ο Mike Collins, ο Tanino Liberatore και αρκετούς ακόμη.

Ξεχωριστή θέση στη φετινή διοργάνωση έχει το masterclass με τον William Simpson πραγματοποιείται αυτή την ώρα. Σε αυτό ο δημοφιλής σχεδιαστής και καλλιτέχνης θα μιλήσει για την αναγκαιότητα του εικονογραφημένου σεναρίου (storyboard) στις κινηματογραφικές παραγωγές, θα εξηγήσει τον τρόπο δουλειάς του και θα απαντήσει στις απορίες των παρευρισκόμενων δημιουργών και του κοινού. Ειδικότερα οι επαγγελματίες του κινηματογράφου, του animation και των video games που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο τις γνώσεις τους πάνω στο storyboard ή να κάνουν μια πρώτη γνωριμία με αυτό.

Ο William Simpson ξεκίνησε την καριέρα του σχεδιάζοντας για βρετανικά περιοδικά κόμικ (2000 AD, Warrior), δουλεύοντας πάνω σε πολύ γνωστούς χαρακτήρες, όπως ο Judge Dredd και ο Roque Trooper. Στην συνέχεια έκανε το μεγάλο άλμα δουλεύοντας για τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες αμερικανικών κόμικ, Marvel και DC Comics. Batman, Hellblazer, Vamps, Transformers, Aliens είναι μερικοί από τους τίτλους στους οποίους εργάστηκε, δίνοντας σε κάθε τίτλο το προσωπικό του στίγμα. H κινηματογραφική μεταφορά του John Constantine είναι βασισμένη στην ιστορία Hellblazer: Dangerous Habits που δημιούργησε μαζί με τον Garth Ennis, ιστορία η οποία από πολλούς θεωρείται η καλύτερη του χαρακτήρα.

Τα τελευταία χρόνια o William Simpson εργάζεται ως storyboard artist, έχοντας στο ενεργητικό του συμμετοχή σε πολλές ταινίες (Reign of Fire, Freeze Frame, Breakfast on Pluto, City Of Ember). Από το 2008 είναι ο storyboard and conceptual artist της τηλεοπτικής σειράς- φαινόμενο «Game of Thrones», δίνοντας με το μολύβι του «ψυχή» στον κόσμο του Westeros.

To «The Comic Con - Thessaloniki Comic Convention» στη Θεσσαλονίκη τιμούν περισσότεροι από 170 Έλληνες καλλιτέχνες. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ελληνικές εταιρείες έκδοσης κόμικς, επιχειρήσεις λιανικής που δραστηριοποιούνται στον χώρο, Έλληνες cosplayers και πολλά ακόμη.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: