Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ποδοσφαιρικός αγώνας αναβλήθηκε λόγω εξοικονόμησης ενέργειας (vid)

Αν και τόσο οι ποδοσφαιριστές και οι υπεύθυνοι για την τέλεση της αναμέτρησης βρίσκονταν στη θέση τους, όπως και οι θεατές, το… ρεύμα δεν ήρθε ποτέ.

Η εξοικονόμηση ενέργειας οδήγησε στην αναβολή ποδοσφαιρικού αγώνα στη Θεσσαλονίκη, αφού ο αγώνας ήταν να διεξαχθεί βραδινές ώρες, όμως οι προβολείς του γηπέδου δεν άναψαν και έτσι παίχτες και φίλαθλοι αποχώρησαν μέσα σε βαθύ σκοτάδι.

Ο λόγος για τον Αγώνα Δόξα Ρετζικιού - Ελπίδες Συκεών για την 3η αγωνιστική της κατηγορίας Κ15 της ΕΠΣΜ στο γήπεδο των Πεύκων.

Αν και τόσο οι ποδοσφαιριστές, όσο και οι υπεύθυνοι για την τέλεση της αναμέτρησης βρίσκονταν στη θέση τους, όπως και οι θεατές, το… ρεύμα δεν ήρθε ποτέ.

Οι προβολείς του γηπέδου, όπως έγινε γνωστό αργότερα, δεν άναψαν λόγω των μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας.

«Έχουμε εξηγήσει στην ΕΠΣΜ ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε αγώνες νυχτερινούς, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης. Ωστόσο η ΕΠΣΜ έβαλε αγώνα βραδινό και το γραφείο Αθλητισμού, ενώ έπρεπε, δεν φρόντισε να έχει υπεύθυνο τεχνικό ο οποίος θα άναβε τα φώτα» υποστήριξε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών του Δήμου Νεάπολης Συκεών Δημήτρης  Απατσίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη τη στιγμή στο γήπεδο βρίσκονταν πάνω από 60-70 άτομα, που αναζητούσαν τρόπο για να φύγουν κάτω από το πλήρες σκοτάδι, επιστρατεύοντας μέχρι και τους φακούς των κινητών τηλεφώνων.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της εξοικονόμησης ενέργειας, που έχει οριστεί για τους δήμους στο 10% ο προγραμματισμός αγώνων γίνεται πλέον με το φως της ημέρας ενώ οι προπονήσεις στα γήπεδα μόνο με τους μισούς προβολείς.