Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Γυναίκες, άνδρες και παιδιά καταδίκασαν τις 17 γυναικοκτονίες που έγιναν μέσα στο 2021 αλλά και τις δύο που σημειώθηκαν με την έναρξη του 2022.

Πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποιούν φεμινιστικές και αναρχικές συλλογικότητες σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Μέλη της Συνέλευσης Γυναικών 8 Μάρτη, φεμινιστικές αναρχικές συλλογικότητες, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και η Λαϊκή Ενότητα φωνάζουν δυνατά πως καμία άλλη γυναίκα δεν πρέπει να πέσει νεκρή από το χέρι ενός άνδρα.Γυναίκες, άνδρες και παιδιά καταδίκασαν τις 17 γυναικοκτονίες που έγιναν μέσα στο 2021, αλλά και τις δύο που σημειώθηκαν με την έναρξη του 2022.

Μάλιστα, κρατούν ένα πανό στο οποίο αναγράφονται όλες οι γυναικοκτονίες. Έτσι, με διαφορετικά χρώματα γράφονται συνθήματα, αλλά και ημερομηνίες κατά τις οποίες έπεσαν νεκρές από νυν ή πρώην συντρόφους μόνο και μόνο γιατί ήταν γυναίκες.

Τα άτομα τονίζουν πως γυναίκες από κάθε γωνιά του πλανήτη αλλά κυρίως από την Ελλάδα, την Τουρκία και την Ουκρανία πρέπει να συνασπιστούν και να καταγγείλουν κάθε είδους παρενόχληση και κακοποίηση.

Στο μεταξύ, φωνάζουν συνθήματα κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, καθώς όπως λένε δεν τους προστατεύει από τους βιαστές στις σχολές.

Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα Βενιζέλου.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ