Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΠΟΡΕΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ Δ. ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ-ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν γονείς μαθητών στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη μετά την πτώση ψευδοροφής σε δημοτικό σχολείο

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν γονείς μαθητών του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες για τα σχολεία της περιοχής, με αφορμή το περιστατικό πτώσης της ψευδοροφής στο 4ο δημοτικό Πυλαίας την προηγούμενη Δευτέρα.Μέλη συλλόγων γονέων τόνισαν ότι τα σχολεία της περιοχής είναι σε κακή κατάσταση, ενώ οι αρμόδιοι πετούν το μπαλάκι των ευθυνών μεταξύ τους. Μάλιστα αποδοκίμασαν έντονα την αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου, Ελένη Γιαννούδη, καλώντας τη διοίκηση να παραιτηθεί.Ευθύνες στην κυβέρνηση, αλλά και στη δημοτική αρχή που, όπως είπε, δεν διεκδικεί περισσότερα κονδύλια, επέρριψε ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλογών Γονέων του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, Νίκος Στεφάνου, ο οποίος παράλληλα τόνισε πώς υπάρχουν ερωτηματικά αν είχαν ελεγχθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν τρεις μήνες νωρίτερα στο συγκεκριμένο σχολείο.Ο κ. Στεφάνου υπογράμμισε ότι οι γονείς απαιτούν την άμεση απόδοση ευθυνών για το περιστατικό στο 4ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας, καθώς επίσης την ανέγερση νέων σύγχρονων σχολείων, τον προσεισμικό έλεγχο των σχολικών κτηρίων, τον έλεγχο της δομικής και μη δομικής τρωτότητάς τους, την άμεση συντήρησή τους και την επίλυση των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα κτήρια.

Για τραγική έλλειψη υποδομών έκανε λόγο ο Οδυσσέας Μαάιτα, ο οποίος τόνισε πως καθολικό αίτημα είναι νέα, σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.

Η πρόεδρος των γονέων του 4ου δημοτικού, Εύη Τουτζιάρη, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο σύλλογος μετά το περιστατικό, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο σχολείο ηλικίας 70 ετών μισθώνεται εδώ και 15 χρόνια με χρήματα που θα επαρκούσαν για την ανέγερση νλεου κτηρίου. «Ζητήσαμε εγγράφως εγγυήσεις για να ξαναμπούν τα παιδιά στο σχολείο», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως οι γονείς φοβούνται να ξαναστείλουν τα παιδιά τους.Απαντώντας στους γονείς η αντιδήμαρχος ανέφερε πως το θέμα του 4ου δημοτικού έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και πως θα αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι στις 25 Νοεμβρίου θα γίνει απαλλοτρίωση του οικοπέδου όπου θα ανεγερθεί το νέο κτήριο του σχολείου, ενώ από τα συνολικά 17 σχολεία που θα κατασκευαστούν μέσω ΣΔΙΤ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα τρία θα είναι στον δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη.

Το παρών στη συγκέντρωση έδωσαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης και Γιάννης Δελής. «Είναι γνωστή η τραγική, η κακή κατάσταση της σχολικής στέγης στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή. Μετά το τελευταίο συμβάν, το οποίο θα μπορούσε να έχει ανυπολογιστες συνέπειες, αποδεικνύεται ότι αυτή η κατάσταση είναι πια και επικίνδυνη, όχι μόνο για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά για την ίδια την ζωή τους», ανέφερε ο Γιάννης Δελής, που τόνισε πως το κόμμα υποστηρίζει όλες τις ανάλογες διεκδικήσεις.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ