Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και τη «δολοφονική πατριαρχία»

Άτομα του ευρύτερου αναρχικού χώρου πραγματοποίησαν πορεία ενάντια στην πατριαρχία μετά την ομολογία του 33χρονου γυναικοκτόνου.

Πορεία ενάντια στην πατριαρχία μετά την ομολογία του 33χρονου γυναικοκτόνου πιλότου ότι εκείνος δολοφόνησε την 20χρονη Καρολάιν τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη.

Με κεντρικό πανό στο οποίο αναγραφόταν το μήνυμα «η πατριαρχία είναι εξουσία και η εξουσία δολοφονεί», άτομα του ευρύτερου αναρχικού χώρου φώναξαν συνθήματα κατά της πατριαρχίας και της έμφυλης βίας καθώς και μηνύματα στήριξης των αγώνων των γυναικών για τη χειραφέτησή τους. «Κράτος, ΜΜΕ και αστυνομία, όλα υποστηρίζουν την πατριαρχία» και «η έμφυλη η βία είναι καθεστώς όσο υπάρχει κράτος και καπιταλισμός» ήταν μερικά από τα συνθήματα.

Προηγήθηκε συγκέντρωση στην Καμάρα, όπου είχε στηθεί μικροφωνική και μοιράστηκε σχετικό κείμενο.



Το κάλεσμα απηύθυνε η αναρχική συλλογικότητα «Μαύρο και Κόκκινο».

«Ξέρουμε καλά πως η πατριαρχία είναι μία ακόμα μορφή καταπίεσης, η οποία δεν είναι διαχωρισμένη από τις υπόλοιπες που δεχόμαστε αλλά απορρέει από τη δομή του κυρίαρχου συστήματος» αναφέρεται, μεταξύ άλλων στο κείμενο που μοιράστηκε και προστίθεται: «να φωνάξουμε μαζί με τις αδερφές μας σε όλο τον κόσμο ότι καμία δολοφονία και καμία κακοποίηση δεν θα μείνει αναπάντητη», «να φωνάξουμε ότι καμία γυναίκα που αγωνίζεται δεν είναι μόνη και θα παλέψουμε όλες μαζί μέχρι να καταφέρουμε να κάνουμε τη φλόγα, φωτιά και να κάψουμε συθέμελα το σάπιο εξουσιαστικό πατριαρχικό σύστημα».



Την ίδια ώρα, σοκαριστικές λεπτομέρειες από τον τρόπο με τον οποίο δολοφόνησε τη συζυγό του έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μέσα από την προανακριτική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται πως ο 33χρονος γυναικοκτόνος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.