Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία εντός του ΑΠΘ κατά της παρουσίας της αστυνομίας (φωτο+vid)

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την αστυνομική παρουσία - Πορεία εντός του campus.

Σε κινητοποιήσεις μπροστά από διάφορες σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν φοιτητές.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν πορεία εντός του campus του ΑΠΘ και έκαναν επιμέρους στάσεις σε διαφορετικές σχολές. Εκεί καλούσαν τους φοιτητές των άλλων σχολών να στηρίξουν τη δράση τους, να καταδικάσουν την αστυνομική παρουσία στο πανεπιστήμιο αλλά και τα χθεσινά επεισόδια.



Αρχικά, πέρασαν από τη ΣΘΕ, στη συνέχεια έκαναν μια στάση στην πρυτανεία, στη βιβλιοθήκη και έπειτα επέστρεψαν στη σχολή Θετικών Επιστημών.

Οι φοιτητές κατά την επιστροφή τους στη ΣΘΕ σταμάτησαν μπροστά από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στην είσοδο της πρώην κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» και διαμαρτυρήθηκαν για τα χθεσινά επεισόδια. Μάλιστα, απαίτησαν να αποχωρήσουν άμεσα από τις σχολές

Επίσης διαμαρτυρήθηκαν για τη χρήση των χημικών κατά τη χθεσινή ημέρα αλλά και για τους φοιτητές που χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

 

Παράλληλα, οι φοιτητές κάλεσαν τους υπόλοιπους να συμμετάσχουν στην αυριανή τους κινητοποίηση στη 1 στο άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.



Στο μεταξύ, δυνάμεις των ΜΑΤ υπάρχουν σε επιμέρους σημεία του πανεπιστημίου.