Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Πορεία εργαζομένων στον επισιτισμό - Ζητούν επαναπρόσληψη απολυμένων

Τα μέλη του Συνδικάτου Επισιτισμού επισημαίνουν πως εργαζόμενοι παρακαλούν να βγουν από την αναστολή εργασίας για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Ζητώντας τη διασφάλιση της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών υπαλλήλων στον τουρισμό και στον επισιτισμό χωρίς καμία απόλυση, αλλά και ένα αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα μέλη του Συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων τουριστικών - επισιτιστικών επιχειρήσεων Θεσσαλόνικης - Πιερίας και Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) πραγματοποιούν πορεία και μοτοπορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Έχοντας πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Καμάρα, τα μέλη του συνδικάτου διεκδικούν «συλλογικές συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς και δικαιώματα με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα» καθώς και «να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων».

Μετά από ένα χρόνο πανδημίας, οι ίδιοι καταγγέλουν πως «οι μισοί συνάδελφοι μας δουλεύουν σε εξοντωτικούς ρυθμούς με υποτυπώδη μέτρα προστασίας και οι άλλοι μισοί παρακαλάνε να βγουν απ’ την αναστολή για να καλύψουν τις υποχρεώσεις που τρέχουν».

Παράλληλα, λόγω της επανασύστασης της Επιτροπής γυναικών του ΣΕΤΕΠΕ, αναφέρουν την ανάγκη λήψης μέτρων για τις γυναίκες του κλάδου, διαμηνύωντας «να αντιπαλέψουμε την εκμετάλλευση, πόσο μάλλον την μήτρα που τη γεννά!»

Ο Κυριάκος Τσιαούσης, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ τόνισε, μεταξύ άλλων, πως είναι στους δρόμους «γιατί πολύ απλά δεν πάει άλλο». Συμπληρώνει πως «έναν χρόνο και πλέον τώρα ζούμε στο πετσί μας την πολιτική αυτή που ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση με αφορμή τον κορωνοϊό.
Έναν χρόνο και πλέον τώρα με χιλιάδες εργαζόμενους εκτός δουλειάς με χιλιάδες εργαζόμενους απροστάτευτους που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει».
Με αυτά τα δεδομένα προσθέτει πως «πάνε να ανοίξουν έναν κλάδο χωρίς μέτρα προστασίας για εμάς και τις ζωές των παιδιών μας.
Κλιμακώνουμε τη δράση μας, στέλνουμε τι μήνυμα ότι δεν πάει άλλο. Δεν υποχωρούμε».

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ διεμήνυσε πως «παλεύουμε να γυρίσουν όλοι στις δουλειές τους με ολοκληρωμένα δικαιώματα χωρίς πρόγραμματα, και αλλά εργαλεία που μεθοδεύονται.
Απαιτούμε όποιος μείνει άνεργος να επιδοτείται με 600 ευρώ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Παλεύουμε για τη θωράκιση του συστήματος υγείας.
Μπροστά μας έχουμε δρόμο και συνεχίζουμε αποφασιστικά».