Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη πορεία για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα (φωτο+vid)

Μεγάλη πορεία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τα επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του μουσικού Παύλου Φύσσα, που σαν σήμερα συμπληρώνονται επτά χρόνια από τη δολοφονία του από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, βγήκε πλήθος κόσμου από κοινωνικές συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις.

Με το βλέμμα στραμμένο στις 7 Οκτωβρίου, ημέρα απόφασης των δικαστικών αρχών για την πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, μέλη αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών κινημάτων, οργανώσεων της αριστεράς και άτομα από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό και αναρχικό χώρο, πραγματοποίησαν μαζική πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ζητώντας την απόλυτη καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

«Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» ήταν το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών, οι οποίοι φώναζαν ακόμη κοινωνικά και αντιφασιστικά συνθήματα.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά της πορείας και σε διάφορα σημεία σε παράλληλους δρόμους, όπου κινούνταν οι διαδηλωτές.

Κλούβες των ΜΑΤ, τόσο στο ύψος της Τσιμισκή και της Εγνατίας, όσο και στους κάθετους δρόμους, είχαν αποκλείσει τη διέλευση προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής που βρίσκεται κοντά στα δικαστήρια.

Να σημειωθεί πως είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην Καμάρα.