Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Από το πρωί έως το απόγευμα, συλλογικότητες, φοιτητές και εργαζόμενοι καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.

Μπαράζ συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας αλλά και πορειών είναι προγραμματισμένες για σήμερα, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αρχικά, μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης έχουν απευθύνει κάλεσμα σε συγκέντρωση στις 9:00 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο για να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στη δίκη μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας. Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, στο εδώλιο θα καθίσουν οι Ηλίας Σμήλιος, Θανάσης Αγαπητός, Ζήσης Κλεισιάρης, Γρηγόρης Σκουλάς και Μάκης Αναγνώστου, μέλη του Συντονισμού και του εργατικού κινήματος της πόλης για τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση ενάντια στους πρώτους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στην Θεσσαλονίκη, στις 7 Μαρτίου 2018».

Λίγο αργότερα, στις 11:30 εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ στις προσφυγικές δομές θα παραστούν έξω από το ΥΜΑΘ ζητώντας «άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους από τον Νοέμβριο του 2021 έως σήμερα, αλλά και καταβολή των επιπλέον αποδοχών τους κάθε μήνα». Οι εργαζόμενοι είναι σε απεργία από τη Δευτέρα έως και σήμερα.

Στη συνεχεια, στις 12:30 μέλη φοιτητικών συλλόγων θα διαμαρτυρηθούν έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ για την παρουσία των ΟΠΠΙ αλλά και της αστυνομικής παρουσίας στο campus.

Τέλος, συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία είναι προγραμματισμένη στις 19:00 καθώς σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/της Zackie Oh. Στη συγκέντρωση καλούν συλλογικότητες και αναρχικές ομάδες της πόλης.