Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού (vid)

Με πανό, μαύρα μπαλόνια και αυτοσχέδιες γκιλοτίνες οι υγειονομικοί πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης

Την καθιερωμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενόψει της 85ης ΔΕΘ υπό τη σκιά της πανδημίας και των αναστολών εργασίας των ανεμβολίαστων συναδέλφων τους πραγματοποιούν υγειονομικοί έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε - Γιαννάκος από Θεσσαλονίκη: Περίπου 200 οι πλαστοί εμβολιασμοί υγειονομικών

 

Με πανό, μαύρα μπαλόνια και αυτοσχέδιες γκιλοτίνες οι υγειονομικοί ξεκίνησαν πορεία από την οδό Κ. Καραμανλή, η οποία θα περάσει μπροστά από άλλα νοσοκομεία της πόλης με κατάληξη στο Διοικητήριο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση αναστολής καθηκόντων των ανεμβολίαστων, σημειώνοντας ότι με δύο rapid test την εβδομάδα και τα μέτρα προστασίας είναι ασφαλείς. Και τόνισε ότι όσοι έχουν προσκομίσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού πρέπει να απολυθούν.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας διεκδικούν επίσης ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, μονιμοποίηση των εκτάκτων, αύξηση μισθών, ισχυρή Δημόσια Υγεία.

Από την πλευρά της η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του δσ του σωματείου εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ και της γενικής συνέλευσης της ΠΟΕΔΗΝ, κατήγγειλε ότι ήδη εταιρείες παίρνουν βιογραφικά εργαζομένων για να αναπληρωθούν όσοι βγήκαν σε αναστολή, κάτι που, όπως είπε, δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης να εκχωρήσει την υγεία σε ιδιώτες.