Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία υπέρ των καταλήψεων στην Τούμπα (vid)

«Τρομοκρατία είναι τα νοίκια τα ακριβά, κατάληψη σε βίλες και νεοκλασικά» φωνάζουν οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό «αλληλεγγύης στις καταλήψεις»

Πορεία υπέρ των καταλήψεων πραγματοποιούν αυτή την ώρα στην Τούμπα, στη Θεσσαλονίκη, μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου.

Όπως και την περασμένη Τρίτη, έτσι και σήμερα, πάνω από 200 άτομα συγκεντρώθηκαν έπειτα από σχετικό κάλεσμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον κυβερνητικό σχεδιασμό εκκένωσης των καταλήψεων.

«Τρομοκρατία είναι τα νοίκια τα ακριβά, κατάληψη σε βίλες και νεοκλασικά» φωνάζουν οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό «αλληλεγγύης στις καταλήψεις και σε όσες-ους αγωνίζονται».

Η πορεία κινείται σε συνοικιακούς δρόμους της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της πορείας οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη στάση στο Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα επί της οδού Σινισιόγλου, όπου άναψαν πυρσούς στην ταράτσα του κτηρίου.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, παραμονή της επετείου δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, λήγει το τελεσίγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για εκκένωση των κατειλημμένων κτηρίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που η πορεία έφτασε στην κατάληψη της ΥΦΑΝΕΤ, μέλη του χώρου ανήρτησαν γιγαντοπανό από την ταράτσα, ενώ έριξαν και πυροτεχνήματα.