Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πώς ένα τροχαίο ξεσκέπασε μεγάλο κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων (φωτο)

Σύμφωνα με το Τελωνείο Θεσσαλονίλκης οι μη καταβληθέντες δασμοί και φόροι μόνο για την ανωτέρω κατασχεθείσα ποσότητα υπερβαίνει τις 507.000 ευρώ.

Στην εξάρθρωση ενός καλά οργανωμένου κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων οδηγήθηκαν οι αστυνομικοί του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πιάνοντας το νήμα από ένα τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στις 7 Μαρτίου του 2020.

Τότε, πρώτες πρωινές ώρες ένα φορτηγό εξετράπη στην εθνικό οδό Θεσσαλονίκης Έδεσσσας αποκαλύπτοντας φορτίο λαθραίων καπνικών προϊόντων και ειδικότερα  249 κιβώτια που περιείχαν συνολικά 124.500 λαθραία πακέτα τσιγάρα.

Από τις έρευνες των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν πέντε συνολικά μέλη του κυκλώματος, τρεις Έλληνες, ένας Βούλγαρος και ένας Μολδαβός.

Από τις πατρίδες των δύο τελευταίων διαπιστώθηκε ότι προερχόταν τα λαθραία τσιγάρα που από τον Φεβρουάριο του 2018 έως τον Νοέμβριο του 2020, η σπείρα εισήγαγε στη χώρα μας με σκοπό τη διακίνησή τους.

Σύμφωνα με σχετική Έκθεση του Τελωνείου Θεσσαλονίκης οι μη καταβληθέντες δασμοί και φόροι μόνο για την ανωτέρω κατασχεθείσα ποσότητα υπερβαίνει τις 507.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.