Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πού μπορούν να κάνουν τεστ οι εκπαιδευτικοί για το άνοιγμα σχολείων

Rapid tests σε εκπαιδευτικούς μέσα στο Σαββατοκύριακο εν όψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, την προσεχή Δευτέρα

Τη δυνατότητα να υποβληθούν σε rapid test για τον κορωνοϊό εξασφάλισε ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τους εκπαιδευτικούς, εν όψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου, στο πλαίσιο της σχετικής πρωτοβουλίας που αναλήφθηκε, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται εγκατεστημένα κατά το τρέχον Σαββατοκύριακο (9 και 10 Ιανουαρίου 2021) σε δύο σημεία για τη διενέργεια τεστ στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και στους καθαριστές των σχολείων.

Συγκεκριμένα, τα τεστ θα διενεργούνται στο 72ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας, και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, από τις 9.00 κάθε πρωί. Όπως εξήγησε η κ. Ακριτίδου, η προσέλευση των εκπαιδευτικών και του λοιπού προσωπικού στα προκαθορισμένα σημεία θα γίνεται ανά σχολείο προς αποφυγήν ενδεχόμενου συγχρωτισμού.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχα τεστ διενεργούνται από χθες στην Καλαμαριά, ενώ σήμερα ξεκίνησαν και στον δήμο Θέρμης.