Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Προκηρύσσεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Σποράδες

Αναμένεται να προκηρυχθεί επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή γραμμή που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο με τρία δρομολόγια

Θετική ήταν η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών αναφορικά με τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Σποράδων το προσεχές καλοκαίρι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το ΣΑΣ γνωμοδότησε θετικά υπέρ της προκήρυξης επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέει κατά τη θερινή περίοδο με τρία δρομολόγια την εβδομάδα την Βόρειο Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες (Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησος) με επιβατηγό-οχηματαγωγό ή επιβατηγό-οχηματαγωγό ταχύπλοο πλοίο.

Θωρακίζεται το Καστελόριζο-Απάντηση σε Τουρκία

Στο μεταξύ σε μια σημαντική κίνηση προχώρησε το ΣΑΣ στην ίδια συνεδρίαση επιδιώκοντας να δώσει τέλος στην επιχειρούμενη απομόνωση του Καστελόριζου από την Τουρκία.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο ΣΑΣ γνωμοδότησε υπέρ της ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Καστελόριζου με τη Ρόδο, κάτι που σημαίνει ότι το ακριτικό νησί της χώρας μας θα έχει πλέον καθημερινά , χειμώνα -καλοκαίρι, τόσο συμβατικά, όσο και ταχύπλοα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία.

Ειδικότερα μετά την τελευταία εισήγηση του ΣΑΣ το Καστελόριζο θα έχει αθροιστικά :
    
Πέντε δρομολόγια την εβδομάδα με συμβατικά πλοία καθόλη την διάρκεια του έτους.
    
Δύο δρομολόγια την εβδομάδα με ταχύπλοο επιβατηγό – οχηματαγωγό σκάφος κατά την θερινή περίοδο.