Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πρεμιέρα για την καθολική χρήση μάσκας – Έλεγχοι από ΕΛΑΣ (vid)

Σε μεγάλο ποσοστό οι Θεσσαλονικείς έδειξαν να εναρμονίζονται με τις συστάσεις της κυβέρνησης, φορώντας μάσκα παντού. Έλεγχοι από κλιμάκια της ΕΛΑΣ

Πρεμιέρα σήμερα Σάββατο για την υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους σε περιοχές αυξημένης επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Διαβάστε: Μάσκες παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα από σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Το μέτρο αυτό κλήθηκαν να υιοθετήσουν από σήμερα και οι Θεσσαλονικείς που σε μεγάλο ποσοστό έδειξαν να εναρμονίζονται με τις συστάσεις της κυβέρνησης, φορώντας μάσκα παντού.

Σημειώνεται ότι το μέτρο είναι σε ισχύ από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου, ενώ παράλληλα τίθεται σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 05.00, με εξαίρεση τους εργαζόμενους και έκτακτες ανάγκες.

Στο μεταξύ κλιμάκιο της αστυνομίας πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα εστίασης στο κέντρο της πόλης το πρωί του Σαββάτου.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί έλεγξαν αν στα καταστήματα επί της οδού Καρόλου Ντηλ τηρούνται αποστάσεις, αν γίνεται χρήση μάσκας από το προσωπικό και αν υπάρχουν όρθιοι πελάτες. Σημειώνεται ότι δεν βεβαιώθηκε καμία παράβαση.

Σημειώνεται για τη χρήση μάσκας από πελάτες στα καταστήματα εστίασης, πρέπει να τη φορούν υποχρεωτικά μέχρι να καθίσουν στο μαγαζί, ενώ μπορούν να τη βγάλουν όση ώρα κάθονται για να φάνε ή να πιουν.