Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επιχείρησε να διαφύγει πεζός ο Σύρος διακινητής-Συνελήφθη μετά από καταδίωξη

Ο 25χρονος διακινητής είναι υπήκοος Συρίας και μετά τον εντοπισμό του προσπάθησε να διαφύγει πεζός αλλά εντοπίστηκε από τις αρχές.

Ανακοίνωση για την καταδίωξη αυτοκινήτου διακινητή που μετέφερε παράτυπους μετανάστες από τη Συρία, το απόγευμα του Σαββάτου, εξέδωσε η ΕΛΑΣ.

Διαβάστε σχετικά - Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Διακινητής μετέφερε 13 παράτυπους μετανάστες, τον έπιασε η ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο οδηγός είναι 25χρονος Συριακής υπηκοότητας και μετά την ακινητοποίηση του ΙΧ, αποπειράθηκε να διαφύγει πεζός αλλά εν τέλει οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης τον έπιασαν. 

Ο άνδρας στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και άδειας ικανότητας οδήγησης.

Υπενθυμίζεται, πως αστυνομικές δυνάμεις της Άμεσης Δράσης εντόπισαν περίπου στις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου στην Εγνατία Οδό στην περιοχή του δήμου Λαγκαδά το ΙΧ όχημα που μετέφερε τους 13 μετανάστες και μέσω σήματος καλέσαν τον οδηγό να σταματήσει.

Ο διακινητής δεν το έπραξε με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η καταδίωξη από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Η καταδίωξη ολοκληρώθηκε στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης, όπου οι αστυνομικοί κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στον διακινητή, χωρίς να συμβεί κάποιο απρόοπτο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το αυτοκίνητο που διακινούσε τους μετανάστες είχε ξεκινήσει από τον Έβρο.

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr ότι από τους 13 μετανάστες οι τέσσερις τουλάχιστον ήταν ανήλικοι.

Ο οδηγός του οχήματος, αγνοώντας φωτεινά και ηχητικά σήματα, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάθμευσης που του έγινε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχημάτισαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.