Skip to main content

Ανάσα σε καντίνες και fast food έδωσε η φιέστα του ΠΑΟΚ

Οι χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν τόσο στο γήπεδο της Τούμπας όσο και στο κέντρο της πόλης ζέσταναν τα ταμεία των επαγγελματιών της πόλης.

Μια εορταστική νύχτα ήταν η χθεσινή για τη Θεσσαλονίκη καθώς η πολυαναμενόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ έφερε τους παραδοσιακούς πανηγυρισμούς στον Λευκό Πύργο αλλά και σε ολόκληρη την πόλη.

Εκτός των άλλων η βραδιά θριάμβου για τον ΠΑΟΚ ήταν ταυτόχρονα μια βραδιά που ζέστανε τα ταμεία των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται τόσο στο γρήγορο φαγητό και όσο στο φαγητό του δρόμου, τις γνωστές σε όλους καντίνες.

Η παρουσία χιλιάδων ανθρώπων τόσο στο γήπεδο της Τούμπας όσο και στο κέντρο της πόλης είχε ως αποτέλεσμα οι εν λόγω επιχειρήσεις που βρίσκονταν στο τόξο Τούμπα-κέντρο να γράψουν υψηλούς τζίρους το χ βράδυ της φιέστας.

«Από τη στιγμή που γνωρίζαμε ότι η απονομή του πρωταθλήματος θα γίνει στο γήπεδο της Τούμπας, ήταν για εμάς μια αναμενόμενη βραδιά που θα κάναμε καλή δουλειά, με καλό ταμείο», αναφέρει στη Voria.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Κινητών Καντινών Θεσσαλονίκης «Η Εγνατία» Ηλίας Γιουλδούρης.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ωστόσο, η χθεσινή βραδιά μπορεί να ήταν από τις καλές εισπρακτικά όμως δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες επιχειρήσεων όπως οι καντίνες. «Δουλεύουμε καθημερινά σε συγκεκριμένα σημεία και μετακινούμαστε ανάλογα με το ποιες ανάγκες παρουσιάζονται, όπως ποδοσφαιρικοί αγώνες, πολιτικές εκδηλώσεις και άλλα σημαντικά γεγονότα. Παλαιότερα οι εισπράξεις από ανάλογες περιπτώσεις όπως η χθεσινή ήταν πολύ καλύτερες, πολλές φορές και διπλάσιες, αλλά υπό τις δύσκολες συνθήκες των τελευταίων ετών, μπορούμε να πούμε ότι τουλάχιστον πήραμε μια ανάσα».

Ως μια καλή συγκυρία για τα καταστήματα πώλησης γρήγορου φαγητού χαρακτηρίζει τη χθεσινή βραδιά η πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης & Διασκέδασης, Νίκη Κωνσταντίνου.

«Η Μεγάλη Εβδομάδα και η Σαρακοστή είναι μια σταθερά πτωτική περίοδος για τα καταστήματα γρήγορου φαγητού. Με αυτά το δεδομένα, στη χθεσινή μέρα τα μαγαζιά, κυρίως στην Τούμπα, δούλεψαν καλά», αναφέρει η κ. Κωνσταντίνου, η οποία ωστόσο υπογραμμίζει ότι μία μέρα, όσο υψηλός κι αν είναι ο τζίρος, δεν αρκεί για να σώσει ολόκληρη τη χρονιά.

«Αλίμονο εάν πρέπει να περιμένουν οι επαγγελματίες να κατακτήσει μια ομάδα της πόλης και μάλιστα μετά από 34 χρόνια για να δουλέψουν. Η εστίαση για όσους δεν το γνωρίζουν έχει αρκετά έξοδα για τον επαγγελματία και η καθημερινότητα του είναι δύσκολη», εξηγεί η κ. Κωνσταντίνου.