Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πρωτοβουλία ανάδειξης του τουρισμού με επιχειρηματικές συναντήσεις

Η πρωτοβουλία στοχεύει στη δυναμική προβολή του προορισμού και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας των τουριστικών επιχειρήσεων

To CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki η διοργάνωση του Thessaloniki Convention Bureau για την προβολή της Θεσσαλονίκης και της γύρω περιοχής στην παγκόσμια τουριστική και συνεδριακή αγορά, είναι γεγονός!

Η πρωτοβουλία στοχεύει στη δυναμική προβολή του προορισμού και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας των τουριστικών επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα που θα εξυπηρετήσει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο, τόσο τη δυναμική παρουσίαση του προορισμού, όσο και την επιτυχή διεξαγωγή επαγγελματικών Β2Β συναντήσεων. Επιλεγμένοι εκπρόσωποι διεθνών τουριστικών επιχειρήσεων (hosted buyers), θα καθίσουν, διαδικτυακά, στο ίδιο τραπέζι, σε προκαθορισμένα ραντεβού, με επαγγελματίες (suppliers) που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία. 

Λίγες μόνο ημέρες πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου της χώρας για το 2021, η Θεσσαλονίκη, αγαπημένος City Break & MICE προορισμός και η Κεντρική Μακεδονία με εξαιρετικές δυνατότητες για εναλλακτικό τουρισμό, με δύο συνεκτικές, θεματικά στοχευμένες εκδηλώσεις αποκλειστικά για επαγγελματίες, δηλώνουν έτοιμες να καλωσορίσουν και πάλι τους επισκέπτες τους.

Thessaloniki, City Break & MICE destination 11 Μαΐου 2021

Alternative tourism in Central Macedonia 12 Μαΐου 2021

Εστιασμένο αποκλειστικά στον προορισμό, το κάθε ένα event δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις της περιοχής να συναντήσουν κορυφαίους επαγγελματίες της διεθνούς τουριστικής αγοράς και να αναπτύξουν νέες συνεργασίες. Παράλληλα, έχει σχεδιαστεί μια ειδική ψηφιακή περιήγηση με ζωντανές αφηγήσεις και εικόνες από ενδιαφέροντα και ελκυστικά σημεία, με στόχο την ανάδειξη  του μεγάλου εύρους επιλογών που μπορεί να προσφέρει ο προορισμός.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Ασλάνη, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, «Το Thessaloniki Convention Bureau αναλαμβάνει την πρωτοβουλία μιας online διοργάνωσης προβολής της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο τη στήριξη όχι μόνο των μελών μας αλλά επιχειρήσεων της περιοχής συνολικά, δημιουργώντας έναν χώρο συνάντησης suppliers και hosted buyers. Και τα δύο events είναι αυστηρά επικεντρωμένα στην ανάδειξη των συγκεκριμένων προορισμών, τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία και στόχος μας είναι να κατανοήσουμε τις νέες ανάγκες που διαμορφώνονται μετά την πανδημία και να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε στην περιοχή επισκέπτες business και leisure.»

Το CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι η Fraport Greece, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, οι Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος και η Sailing Time.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki (www.connect-thessaloniki.gr).