Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τα τελευταία ψώνια στο Καπάνι - Ελάχιστη κίνηση στην Τσιμισκή (φωτο)

Η κίνηση είναι περιορισμένη, καθώς έπειτα από δύο χρόνια αυστηρών περιορισμών στις μετακινήσεις πολλοί επέλεξαν να κάνουν Πάσχα στο χωριό.

Στο Καπάνι για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής για το γιορτινό τραπέζι κατέφυγαν όσοι Θεσσαλονικείς... έμειναν στην πόλη το Πάσχα.

Μπορεί η κίνηση να είναι περιορισμένη, καθώς έπειτα από δύο χρόνια αυστηρών περιορισμών στις μετακινήσεις πολλοί επέλεξαν να κάνουν Πάσχα στο χωριό ή σε κάποιον από τους δημοφιλείς πασχαλινούς προορισμούς, όμως αρκετοί θέλησαν να εκμεταλλευτούν τις καλές τιμές στα αμνοερίφια που υπάρχουν στην κεντρική αγορά της πόλης, οι οποίες κυμαίνονται από 8,5 έως 11 ευρώ το κιλό. Μεγάλη, πάντως, είναι η κατανάλωση και σε χοιρινό, παϊδάκια, σουβλάκια και μπριζόλες για τις ψησταριές, αλλά και σε κοτόπουλο.

Το κύμα φυγής από την πόλη για το Πάσχα επιβεβαιώνει και η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της πόλης, που είναι σχεδόν μηδενική τις πρώτες ώρες μετά το άνοιγμα της αγοράς, στις 9 το πρωί. Λιγοστός κόσμος κυκλοφορεί στην Τσιμισκή, ενώ ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που κρατούν σακούλες με ψώνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετά μικρά καταστήματα, ακόμα και ένδυσης, δεν άνοιξαν καν, ενώ πολυσύχναστοι δρόμοι, όπως η Βενιζέλου, είναι τόσο άδειοι που θυμίζουν... καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο.

 

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά σήμερα λειτουργεί μέχρι τις 4 μετά το μεσημέρι, ενώ τα σούπερ μάρκετ μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 7 το απόγευμα.