Skip to main content

Θετικά νέα: Μειώθηκε κατά 39% το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, στη Θεσσαλονίκη την περίοδο 26-29/4/21, παρατηρήθηκε μείωση (-39%) του ιικού φορτίου στα λύματα

Πτωτικές ή σταθεροποιητικές τάσεις ιικού φορτίου παρατηρήθηκαν στα αστικά λύματα σε εννέα από τις έντεκα περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ την περίοδο 26-29 Απριλίου σε σχέση με την εβδομάδα 19-25 του ίδιου μήνα.

Στη Θεσσαλονίκη την περίοδο 26-29/4/21, παρατηρήθηκε μείωση (-39%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 19-25/4/21. Μάλιστα επισημαίνεται ότι το ιικό φορτίο παρουσιάζει σταθερή τάση αποκλιμάκωσης.

Διαβάστε ακόμα: Κορωνοϊός: 181 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη - 46 στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, εκτός της Θεσσαλονίκης, καθαρά πτωτικές μεταβολές σημειώθηκαν στον Άγιο Νικόλαο (-85%) και στο Ρέθυμνο (-79%), ενώ οριακά πτωτικές παρουσιάστηκαν οι μεταβολές στα Χανιά (-28%), στη Λάρισα (-19%) και στην Ξάνθη (-16%).

Σταθερό παραμένει ουσιαστικά το φορτίο στην Περιφέρεια Αττικής, στον Βόλο και στο Ηράκλειο, όπου η μεταβολή του ιικού φορτίου στα λύματα κυμάνθηκε από -7% έως +7%.

Καθαρά αυξητική τάση στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε μόνο στην Αλεξανδρούπολη (+71%), ενώ οριακά αυξητική (+25%)παρουσιάστηκε η μεταβολή του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Πάτρας.