Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Γερανός για παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε λεωφορειολωρίδες

Από την επόμενη εβδομάδα, γερανοί θα σηκώνουν τα οχήματα, κυρίως αυτά που είναι σταθμευμένα σε λεωφορειοδρόμους στη Θεσσαλονίκη.

«Σαφάρι» για τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης ξεκινά η διεύθυνση τροχαίας, μετά την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό. Από την επόμενη εβδομάδα, γερανοί θα σηκώνουν τα οχήματα, κυρίως αυτά που είναι σταθμευμένα σε λεωφορειοδρόμους και εμποδίζουν την απρόσκοπτη διέλευση των αστικών λεωφορείων, τα οποία θα τα μεταφέρουν σε φυλασσόμενο χώρο.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θωμάς Γέρμανος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», η τροχαία έχει ήδη καταλήξει στον χώρο που θα οδηγούνται τα αυτοκίνητα που είναι παράνομα σταθμευμένα και δημιουργούν κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη.

«Προχωράμε σε πιο δραστικά μέτρα. Σε άρσεις παράνομα σταθμευμένων οχημάτων. Θα βάλουμε τάξη και θα νοικοκυρέψουμε την πόλη, ιδιαίτερα τους κεντρικούς δρόμους. Δεν μπορεί ο οδηγός να έχει αφήσει το όχημα του σε λεωφορειόδρομο και να κοιμάται ήσυχος, την ώρα που ταλαιπωρούνται οι πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Γέρμανο, αμέσως μετά το «σήκωμα» του αυτοκινήτου από τον γερανό και τη μεταφορά του στον φυλασσόμενο χώρο, ο παραβάτης θα καλείται εκτός από το πρόστιμο της κλήσης και την αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας, να καταβάλει κι ένα παράβολο ύψους 200 ευρώ. «Θα ψάχνει ο οδηγός να βρει το αυτοκίνητό του στο σημείο που το άφησε και δεν θα το βρίσκει. Την παράβαση αυτή δεν θα την ξεχάσει σε όλη του τη ζωή και σίγουρα δεν θα την επαναλάβει», συμπλήρωσε ο διευθυντής Τροχαίας.