Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σάλπαρε το «Smyrna di Levante» για το παρθενικό του ταξίδι στη Σμύρνη (vid)

Το πλοίο πραγματοποιεί σήμερα το δοκιμαστικό του ταξίδι με περίπου 45 άτομα, συγγενείς του πληρώματος, τρία φορτηγά και τρία οχήματα.

Το παρθενικό του ταξίδι για τη Σμύρνη ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης το εμβληματικό πλοίο «Smyrna di Levante».

Το πλοίο, που πραγματοποιεί σήμερα το δοκιμαστικό του ταξίδι με περίπου 45 συγγενείς του πληρώματος, τρία φορτηγά και τρία οχήματα, έφυγε από το λιμάνι περίπου στις 17:20.

Έχει χωρητικότητα για 948 θέσεις επιβατών, ενώ μπορεί να μεταφέρει 55 φορτηγά οχήματα ή 315 ΙΧ αυτοκίνητα.

Η ναυτιλιακή εταιρεία ποντάρει περισσότερα στη διακίνηση των φορτίων αλλά και στη μεταφορά των επιβατών.

Όπως ανέφερε ο τουριστικός πράκτορας, Γιάννης Δημητριάδης, οι τιμές για μία θέση στο κατάστρωμα ή στο σαλόνι είναι 81 ευρώ, μία θέση αεροπορικού τύπου κοστίζει 95 ευρώ ενώ τα παιδιά 2-10 ετών πληρώνουν μισό εισιτήριο.

Οι επιβάτες που επιλέγουν ταξί την επιστροφή έχουν έκπτωση 10% ενώ στα οχήματα η τιμή κυμαίνεται από 150 έως 160 ευρώ ανάλογα με τα κυβικά.

Το πλοίο θα αναχωρεί στις 19:00 και θα φθάνει στη Σμύρνη 14 ώρες μετά, δηλαδή τις 09:00 της επόμενης ημέρας. Τα δρομολόγια έχουν διαμορφωθεί ως εξής: Θεσσαλονίκη - Σμύρνη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και Σμύρνη - Θεσσαλονίκη κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

Το πλοίο κατέπλευσε νωρίς το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι της πόλης, ενώ το απόγευμα φορείς της Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκαν στο πλοίο «Smyrna di Levante».

Σύμφωνα με στοιχεία του ΑΠΕ, το «Smyrna di Levante» ναυπηγήθηκε στο Bergen της Νορβηγίας το 1977 για λογαριασμό της «Unity Line» και έφερε στην πλώρη του το όνομα «kopernik». Σύμφωνα με πληροφορίες από γνωρίζοντες την αγορά, το πλοίο μεταξύ άλλων έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για τη μεταφορά βαγονιών σιδηροδρόμου από τη μία άκρη της Μάγχης στην άλλη, μέσω σιδηροτροχιών, που ήταν στρωμένες πάνω του.