Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε άδεια οι καθηγητές που κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών

Σε άδεια οι καθηγητές που κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών στο 3ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Κλειστό παραμένει για 5η ημέρα το σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 3ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, καθώς οι μαθητές από την περασμένη Τετάρτη έχουν προχωρήσει σε κατάληψη, καταγγέλοντας περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από δύο καθηγητές, έναν του Γυμνασίου και έναν του Λυκείου.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν νωρίτερα μαθητές, πρόθεσή τους είναι να λήξουν την κατάληψη καθώς το θέμα με τους δύο καθηγητές, που σύμφωνα με τους μαθητές έχουν πάρει άδεια, έχει φτάσει ήδη στο υπουργείο Παιδείας.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Έγραψαν σχόλια των καθηγητών που καταγγέλονται ότι παρενόχλησαν μαθήτριες

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές έχουν αναρτήσει σε ένα κολάζ στην είσοδο του σχολείου φρασεις που φέρεται να είπαν καθηγητές όπως «μου έπιασε την πλάτη και με ρώτησε αν είμαι γυμνή από μέσα», «μου είπε δύο φορές ότι έχω ωραία βυζιά» κ.α.

Την εκτίμηση ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο εξέφρασαν και εκπαιδευτικοί κύκλοι, λέγοντας ότι σήμερα θα γίνει μια προσπάθεια να μπουν στο κτήριο για να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση βρίσκεται. Οι ίδιοι κύκλοι επιβεβαιώνουν ότι οι δύο καθηγητές που κατήγγειλαν οι μαθητές έχουν πάρει άδεια από το Υπουργείο Παιδείας.

Τα μαθήματα θα γίνουν με webex.