Skip to main content

Εισαγγελική έρευνα για τα περί VIP ΜΕΘ: «Ογκωδέστατος ο φάκελος για τη Θεσσαλονίκη» (vid)

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος σημείωσε πως έχει ήδη κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε από την Εισαγγελία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα στη Θεσσαλονίκη για τις «VIP ΜΕΘ» έπειτα από καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας για τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ περί VIP ΜΕΘ

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, ήδη έχει κληθεί να καταθέσει, παραθέτοντας ογκώδη φάκελο με στοιχεία που αποδεικνύουν ότι έγιναν επιλογές ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τη διαβίβασε στους εφέτες όλων των πόλεων, προκειμένου να γίνει προκαταρκτική έρευνα. Για τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκίδα ήδη ξεκίνησε και έχουμε κληθεί και καταθέσαμε ως μάρτυρες. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη έχουμε καταθέσει έναν ογκωδέστατο φάκελο με έγγραφα των σωματείων αλλά και δημοσιεύματα και άρθρα γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες μας. Δεκάδες ασθενείς διασωληνωμένοι έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, έγιναν επιλογές με ηλικιακά κριτήρια και με συγκεκριμένα παραδείγματα αποδεικνύουμε όσα έχουμε πει για τις ΜΕΘ, οι οποίες κρατούνταν για συγκεκριμένα πρόσωπα», δήλωσε, σημειώνοντας πως δεν επιθυμεί να δώσει περισσότερα στοιχεία, καθώς η υπόθεση εξετάζεται από τη δικαιοσύνη.