Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον Αβαρλή - Κρατούμενος μέχρι την απολογία του

Για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και δωροληψία κατηγορείται ο πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης - Αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του.

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι το Σάββατο που θα απολογηθεί σε ειδικό ανακριτή ο πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής μετά την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του.

Διαβάστε: Συνελήφθη αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης - Κατηγορείται για φακελάκι ως ιδιώτης

Ειδικότερα, τόσο ο ίδιος όσο και ο άλλος λογιστής και η εφοριακός κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και δωροληψία.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιδήμαρχος συνελήφθη με την ιδιότητα του ιδιώτη λογιστή, καθώς κατηγορείται ότι πήρε φακελάκι για να τακτοποιήσει στην εφορία- με έναν ακόμα λογιστή και μια εφοριακό - υπόθεση φαρμακοποιού πελάτη του, ο οποίος κατήγγειλε και το περιστατικό.

Διαβάστε: Δήμος Θεσσαλονίκης: Παραιτήθηκε ο Αβαρλής για εμπλοκή του σε ιδιωτική υπόθεση με φακελάκι

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή του έτερου λογιστή βρέθηκαν προσημειωμένα 1.000 ευρώ, ωστόσο τα χρήματα που είχαν ζητήσει φέρεται να ήταν περισσότερα. Μάλιστα, θα ερευνηθεί αν οι τρεις τους εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις.

Και οι τρεις αρνούνται τις κατηγορίες.

Μετά την είδηση-βόμβα που είδε το φως της δημοσιότητας, ο αντιδήμαρχος υπέβαλε την παραίτησή του η οποία έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Κ. Ζέρβας.