Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επιστρέφουν στην κανονικότητα από Δευτέρα οι λαϊκές αγορές

Οι πάγκοι πρόκειται να επανέλθουν στο σύνολό τους από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, ωστόσο η απόσταση ενός μέτρου δημιουργεί θέμα χωρητικότητας.

Σε καθεστώς κανονικότητας πρόκειται να μπουν από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιουνίου οι λαϊκές αγορές στη χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Διευκρινίσεις σχετικά με το πώς θα λειτουργήσουν οι αγορές με το 100% των πάγκων πρόκειται να δοθούν τις επόμενες μέρες, ωστόσο θεωρείται σίγουρο ότι τα πέντε μέτρα απόστασης που ίσχυαν με τη λειτουργία του 50% των πάγκων, αφού η απόσταση θα πέσει στο ένα μέτρο.

Ωστόσο, το ένα μέτρο πρόκειται να δημιουργήσει προβλήματα στη χωρητικότητα σύμφωνα με τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών.

«Ο δρόμος δεν μπορεί να μεγαλώσει. Με την απόσταση του ενός μέτρου δεν μπορούν να χωρέσουν όλοι οι πάγκοι στον οριοθετημένο χώρο μιας λαϊκής αγοράς», αναφέρει στην Voria.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής.

Υπό τον φόβο να δημιουργηθεί χάος στις λαϊκές αγορές την ερχόμενη εβδομάδα, η πρόεδρος της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου πρόκειται να πραγματοποιήσει συνάντηση με τους εκπροσώπους των λαϊκών αγορών ώστε να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις για το πώς θα λειτουργήσουν οι αγορές.