Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έτοιμη για λειτουργία σε λίγες μέρες η κινητή μονάδα Covid στο 424

Η μονάδα εκτάκτων αναγκών στο 424 ΓΣΝ Θεσσαλονίκης θα διαθέτει 50 κλίνες νοσηλείας και δύο κλίνες ΜΕΘ καθώς και ακτινολογικό εργαστήριο.

Εντός της εβδομάδας θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει η κινητή υγειονομική μονάδα εκτάκτων αναγκών που έχει στηθεί στον χώρο στάθμευσης στο προαύλιο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε- Θεσσαλονίκη: Στήνουν κινητό νοσοκομείο στον χώρο στάθμευσης του 424 ΣΝΘ (vid)

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος επιθεώρησε σήμερα τις σχετικές εργασίες, απομένουν μόνο ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες. Ο υφυπουργός διευκρίνισε πάντως ότι η μονάδα θα υποδεχτεί ασθενείς με κορωνοϊό μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η μονάδα θα διαθέτει 50 κλίνες νοσηλείας και δύο κλίνες ΜΕΘ καθώς και ακτινολογικό εργαστήριο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διάγνωση επιπτώσεων του κορωνοϊού στον θώρακα.

"Το κινητό νοσοκομείο δημιουργείται για κάποια πολύ δύσκολη κατάσταση και στο πλαίσιο του σχεδιασμού που πάντα οι ένοπλες δυνάμεις έχουν, εξετάζοντας και προγραμματίζοντας την επόμενη ημέρα. Αυτό κάνουμε εδώ και σε κάθε έργο που αναλαμβάνουμε και πάντα σε συντονισμό με το υπουργείο Υγείας", τόνισε ο κ. Στεφανής και πρόσθεσε ότι ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα γίνεται με βάση το χειρότερο δυνατό σενάριο.

"Υπάρχει αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα η Θεσσαλονίκη θα ανακάμψει και πολύ γρήγορα θα δούμε φως σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση. Ανεξάρτητα όμως από αυτό εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα", υπογράμμισε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται παντού, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στα σύνορα βρίσκονται 136 στελέχη, προκειμένου να συνδράμουν το υπουργείο Υγείας, για να καλύψουν όλες τις εισαγωγές, στρατιωτικοί γιατροί βοηθούν την κοινωνία στα ακριτικά νησιά, ενώ σε όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν διατεθεί κλίνες και ΜΕΘ για περιστατικά COVID-19.

Ο κ. Στεφανής θα έχει επίσης διαδοχικές συναντήσεις με τον γγ Υγείας, τον διοικητή του ΕΚΑΒ και τους διοικητές των δύο ΥΠΕ που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη.