Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένος σε ΜΕΘ του Ιπποκρατείου ο 6χρονος από τη Βέροια

Το παιδί θα παραμείνει σε καταστολή για τα επόμενα 24ωρα, όμως, η μετεγχειρητική του κατάσταση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, σταθερή.

Στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ιπποκράτειο, στη Θεσσαλονίκη, μεταφέθηκε σήμερα μετά τα μεσάνυχτα το εξάχρονο αγοράκι που είχε φτάσει εσπευσμένα εχθές το απόγευμα από τη Βέροια με αστυνομική συνοδεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με εγκεφαλική αιμορραγία.

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Αγώνας δρόμου για τη σωτηρία εξάχρονου από τη Βέροια με εγκεφαλική αιμορραγία

Το αγοράκι, που χειρουργήθηκε από νευροχειρουργούς του ΑΧΕΠΑ, μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο στις 2 τα ξημερώματα για μετεγχειρητική φροντίδα.

Το παιδί θα παραμείνει σε καταστολή για τα επόμενα 24ωρα, όμως, η μετεγχειρητική του κατάσταση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, σταθερή.

Οι έως τώρα πληροφορίες αποκλείουν το ενδεχόμενο ατυχήματος και το αιμάτωμα που εντοπίστηκε στον εγκέφαλο του εξάχρονου φέρεται να οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Υπενθυμίζεται πως όπως είχε γράψει η Voria.gr, το αγόρι μεταφέρθηκε εχθές το μεσημέρι από τους γονείς του στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Βέροιας, σε σχεδόν κωματώδη κατάσταση.

Άμεσα κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του εξάχρονου αγοριού στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και σύντομα στήθηκε γέφυρα ζωής για να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η μεταφορά του παιδιού. Ασθενοφόρο του νοσοκομείου Βέροιας με παιδίατρο και αναισθησιολόγο μετέφερε το εξάχρονο αγόρι στο ΑΧΕΠΑ, ενώ επιστρατεύτηκε και η βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας.