Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε μουσείο μετατράπηκε το παλιό αντλιοστάσιο της ΕΥΑΘ (φωτο+vid)

Η έκθεση που φιλοξενεί το μουσείο περιλαμβάνει αντικείμενα που σχετίζονται με τα θαλάσσια αθλήματα - Πού μπορείτε να τη δείτε.

Το νέο μουσείο της πόλης δημιουργήθηκε στο παλιό αντλιοστάσιο της ΕΥΑΘ εντός του Α' Προβλήτα του λιμανιού, το οποίο, έπειτα από χρόνια εγκατάλειψης, αναπαλαιώθηκε από τον Οργανισμό Λιμένος σε συνεργασία με την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων.

Η έκθεση που φιλοξενεί περιλαμβάνει αντικείμενα που σχετίζονται με τα θαλάσσια αθλήματα, ενώ μέσα από διαδραστική εφαρμογή μπορεί ο επισκέπτης να αντλήσει πληροφορίες για άγνωστα στο ευρύ κοινό σπορ. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει εργαλεία ναυσιπλοΐας, αλλά και ιστορικά αντικείμενα, εκ των οποίων ξεχωρίζει μία ξύλινη τετράκωπος από τα Ιωάννινα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσαν ο πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, Αθανάσιος Λιάγκος και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη, παρουσία της διευθύντριας του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, αρχιτέκτονα Κυριακής Ουδατζή, η οποία συμμετείχε στον επανασχεδιασμό του Α' Προβλήτα, ενώ είχε και τη μουσειολογική επιμέλειά της πρωτοβουλίας.