Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε πάνω από 200 άτομα κάνει σήμερα το τραπέζι ο «Άλλος Άνθρωπος» (φωτο)

Περίπου 200 μερίδες θα μοιραστούν από τους εθελοντές της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος άνθρωπος» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Για ακόμα μία Κυριακή οι εθελοντές της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος άνθρωπος» έπιασαν τα μαχαίρια και τα κουτάλια τους, άναψαν το μάτι και μαγείρεψαν για απόρους και άστεγους αλλά και για όποιον το έχει ανάγκη επί της Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η σημερινή δράση, που αποτελεί τη δέκατη συνεχόμενη Κυριακή όπου εθελοντές της κουζίνας μαγειρεύουν για όλους, έχει μία παραπάνω σημασία καθώς αύριο είναι η παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού.

Εξήντα περίπου άτομα που μέλημά τους είναι η προσφορά προς τον συνάνθρωπο μαζεύτηκαν γύρω από τα τραπεζάκια και ετοίμασαν ένα νοστιμότατο κοτόπουλο με ρύζι και Πολίτικη σαλάτα.

Περίπου 200 μερίδες θα μοιραστούν στο τέλος της δράσης από τους εθελοντές είτε σε περαστικούς είτε σε άτομα που οι ίδιοι γνωρίζουν ότι έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό.

Όπως δηλώνει στη Voria.gr η Ειρήνη Μπουντούρη, μια από τις συντονίστριες της προσπάθειας στη Θεσσαλονίκη, η προσέλευση εθελοντών σήμερα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ενώ όλο και περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν για τη δράση. «Είναι σκόπιμο, βέβαια, να το δεχτεί και να το αγκαλιάσει πολύ περισσότερο ο κόσμος», σημειώνει.

Οι εθελοντές μάλιστα προτρέπουν όποιον γνωρίζει κάποιον που έχει ανάγκη και μένει σε κάποιο δυσπρόσιτο σημείο, να ενημερώσει την κουζίνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ούτως ώστε κανένας να μην μείνει νηστικός για σήμερα το μεσημέρι.