Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΕ ΡΟΛΟ SOUS CHEF Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΕΡΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ (ΦΩΤΟ)

Σε ρόλο sous chef δοκιμάστηκε στο πλευρό της Μαρίας Εκμετσίογλου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, λάτρης της μικρασιάτικης κουζίνας

Με γεύσεις και αρώματα από τις αλησμόνητες πατρίδες πλημμύρισε σήμερα το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στην εκδήλωση που είναι αφιερωμένης στη μικρασιάτικη κουζίνα και η οποία οργανώθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Αντιδημαρχία Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Περισσότεροι από 35 μικρασιάτικοι σύλλογοι μαζί με καταξιωμένους σεφ, όπως η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η Μαρία Εκμεκτσίογλου και η Ελένη Ψυχούλη, μαγείρεψαν στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου και παρουσίασαν γεύσεις από την Ανατολική Θράκη, την Προποντίδα, τον Πόντο, την Ιωνία και την Καππαδοκία.

Μάλιστα σε ρόλο sous chef δοκιμάστηκε στο πλευρό της Μαρίας Εκμετσίογλου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Λάτρης κι ο ίδιος της μικρασιάτικης κουζίνας, βοήθησε στην προετοιμασία ενός από τα πιο φημισμένα πιάτα, του χουνκιάρ μπεγιεντί.