Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Το έργο διάνοιξης της οδού Αγίου Δημητρίου βρίσκεται στην τελική ευθεία - Δείτε τα σχέδια - Τι αναφέρουν πηγές του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην τελική ευθεία έχει τεθει το έργο διάνοιξης της οδού Αγίου Δημητρίου, το οποίο, σύμφωνα με πηγές του δήμου Θεσσαλονίκης, «συνιστά μια κομβική κυκλοφοριακή παρέμβαση, που θα προσφέρει ανάσα σε χιλιάδες πολιτών».

«Ικανοποιώντας ένα αίτημα πολλών δεκαετιών, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης πρόκειται μέσα στο επόμενο διάστημα να προκηρύξει διαγωνισμό για το έργο διάνοιξης της οδού Αγίου Δημητρίου, στο τμήμα της από την Κατσιμίδη μέχρι και τη Μήλου, καθώς η σχετική μελέτη έχει ήδη ολοκληρωθεί», σημειώνεται.

«Σημαντική κυκλοφοριακή παρέμβαση»

«Η διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου στο σημείο μεταξύ Τριανδρίας και Τούμπας θα προσφέρει κυκλοφοριακές ανάσες σε όλη την πόλη αλλά και μια γρήγορη έξοδο προς τον περιφερειακό», συμπληρώνεται, ενώ όπως τονίζεται από τις πηγές του δήμου «σύμφωνα με τη μελέτη που έχει συνταχθεί για τη διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου, ο υφιστάμενος ισόπεδος κόμβος επιβαρύνεται αρκετά, καθώς αποτελεί τμήμα των βασικών ζωνών προέλευσης και προορισμού στο κέντρο της πόλης».

Η περιοχή που μελετήθηκε, «αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης πεζών και ποδηλατών λόγω των ποικίλων χρήσεων που συνυπάρχουν σε αυτή (σχολικό συγκρότημα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αθλητικές εγκαταστάσεις)», αναφέρεται από τις πηγές του δήμου.

Πώς θα γίνει η διαμόρφωση

Για το κομμάτι από την οδό Μήλου μέχρι τη Βενιζέλου προβλέπονται:

- Δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3,25 μ. καθεμία.
- Από μία λωρίδα πλάτους δύο μέτρων ανά κατεύθυνση, που θα χρησιμοποιηθούν για στάθμευση.
- Κεντρική νησίδα πλάτους τριών μέτρων.
- Πλευρικά εφαρμόζεται πεζοποδηλατόδρομος.

Για το κομμάτι από τη Βενιζέλου μέχρι την Κατσιμίδη προβλέπονται:

- Δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3,25 μ. έκαστη.
- Μία λωρίδα αποκλειστική αριστερής στροφής πλάτους 3,25 μ.
- Η κεντρική νησίδα έχει πλάτος 3,8 μ.
- Πλευρικά εφαρμόζεται πεζοποδηλατόδρομος.

Από τα τέλη στάθμευσης

Ο προϋπολογισμός του έργου διάνοιξης της Αγίου Δημητρίου εκτιμάται σε περίπου 600.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του δήμου Θεσσαλονίκης, μάλιστα, «το κόστος θα καλυφθεί από τέλη ελεγχόμενης στάθμευσης, στη λογική της επιστροφής τους προς τους ίδιους τους πολίτες μέσα από σημαντικά οδικά έργα».

Προηγήθηκαν κατεδαφίσεις

«Ο δρόμος για τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου άνοιξε με τα έργα κατεδάφισης κτισμάτων στη στροφή της Τριανδρίας, τα οποία υλοποίησε η παρούσα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης», αναφέρεται.

«Η διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα, στο πλαίσιο της πολιτικής της για αναβάθμιση των συνθηκών κυκλοφορίας, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της εργάστηκε μεθοδικά για τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου, προχωρώντας με διαδικασίες εξπρές τις απαλλοτριώσεις, τις αποζημιώσεις, τις αδειοδοτήσεις και τις απαραίτητες κατεδαφίσεις κτισμάτων και παράλληλα τις μελέτες, ώστε πολύ σύντομα το έργο να δημοπρατηθεί», καταλήγουν πηγές του δήμου Θεσσαλονίκης.


A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ