Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σεμινάριο για την προστασία θαλάσσιων χελωνών, καρχαριών και βάτων

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη υπό την αιγίδα του δήμου Θερμαϊκού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμμαχία για Συμβίωση ΙΙ»

Για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την προστασία των θαλάσσιων χελωνών, καρχαριών και βάτων, καθώς και τις τεχνικές ασφαλούς απελευθέρωσής τους καλούνται να ενημερωθούν αλιείς και αρμόδιοι φορείς μέσω σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 3 Αυγούστου στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης (Καψαλάκειος Πολιτιστική Στέγη, ώρα 17:00).

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του δήμου Θερμαϊκού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμμαχία για Συμβίωση ΙΙ», το οποίο υλοποιείται από την περιβαλλοντική οργάνωση «iSea», σε συνεργασία με το MEDASSET- Ελλάς και το Tμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πρόκειται για το τέταρτο σεμινάριο, όπου θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση για τα είδη θαλάσσιων χελωνών, καρχαριών και βάτων, που εντοπίζονται στην Ελλάδα, την ισχύουσα νομοθεσία για το καθεστώς προστασίας τους, αλλά και για τεχνικές ασφαλούς χειρισμού και απελευθέρωσης μέσω ρεαλιστικών ομοιωμάτων θαλάσσιας χελώνας, καρχαρία και σαλαχιού.

Για την εγγραφή στο σεμινάριο είναι απαραίτητη η επικοινωνία στον τηλεφωνικό αριθμό 2313090696 ή μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@isea.com.gr . Οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου COVID-19.