Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έγραψαν σχόλια των καθηγητών που καταγγέλλονται ότι παρενόχλησαν μαθήτριες

Καθηγητές του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης φέρεται να παρενόχλησαν μαθήτριες κατ' επανάληψη - Τι καταγγέλλει στη Voria.gr μαθήτρια.

Σχόλια και σεξιστικές εκφράσεις γραμμένες με χρωματιστούς μαρκαδόρους... κοσμούν τις τελευταίες ημέρες την πόρτα της εισόδου του 3ου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης.

Με τις προτάσεις αυτές, που φέρεται να ειπώθηκαν από δύο καθηγητές, επέλεξαν μαθητές και μαθήτριες του σχολικού συγκροτήματος να καταγγείλουν τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχονταν.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών από καθηγητές σε Λύκειο

«Με ρωτάει αν ο φίλος μου βάζει @ και αν μ'αρέσει», «Μου είπε να χουφτώσω το στήθος της φίλης μου για να το δει και επέμενε να το κάνω μπροστά του», «Με τράβηξε πάνω στα γεννητικά του όργανα» και «Με ρωτάει αν πονάω όταν αυνανίζομαι με τα μακριά μου νύχια» είναι τα σχόλια που οι μαθητές επέλεξαν να μοιραστούν. Μάλιστα, το πρώτο χαρτάκι που είναι αναρτημένο στον τοίχο προέρχεται από καθηγήτρια και λέει χαρακτηριστικά «όλα τα κάνετε για εκδίκηση επειδή δεν σας έβαλε καλούς βαθμούς».

«Ο καθηγητής του Γυμνασίου κρατάει τις κοπέλες στα διαλείμματα για να κάνει αυτά τα σχόλια»

Στο μεταξύ, μαθήτρια του σχολείου ξετυλίγει το νήμα των φερόμενων παρενοχλήσεων στη Voria.gr. Αυτές, όπως λέει, συμβαίνουν εδώ και καιρό αλλά τα περιστατικά βρίσκονται σε έξαρση τον τελευταίο χρόνο.

«Τα σχόλια που είναι γραμμένα στην είσοδο του σχολείου προέρχονται κατά βάση από έναν καθηγητή του γυμνασίου, ο οποίος προβαίνει σε πιο ακραίο σχολιασμό σεξουαλικού περιεχομένου συγκριτικά με τον καθηγητή του Λυκείου», αποκαλύπτει μαθήτρια.

Μόνο δύο από τα σχόλια αυτά φέρονται να ειπώθηκαν από τον καθηγητή του Λυκείου ενώ όλα τα υπόλοιπα φέρεται να προέρχονται από τον καθηγητή του Γυμνασίου.

Αναφερόμενη στον χρόνο τέλεσης των φερόμενων παρενοχλήσεων, η μαθήτρια επισημαίνει ότι λαμβάνουν χώρα στα διαλείμματα. «Συνήθως κρατάει τις μαθήτριες αφότου χτυπήσει το κουδούνι, ζητώντας να του αποκαλύψουν στιγμές της ερωτικής τους ζωής ενώ προβαίνει σε άσεμνα και σεξιστικά σχόλια», δηλώνει ενώ προσθέτει πως αν και η δράση του συγκεκριμένου καθηγητή είναι γνωστή εδώ και χρόνια, φέτος καταγγέλθηκε από 12 μαθήτριες καθώς όπως λέει «η κατάσταση έχει ξεφύγει».

Μία άλλη μαθήτρια του Λυκείου σημειώνει στη Voria.gr πως ένα περιστατικό συνέβη σε φίλη της μετά τη λήξη του μαθήματος. «Τη ρώτησε αν έχει προχωρήσει με τον φίλο της και πόσο συχνά συνευρίσκονται, ζητώντας μάλιστα και λεπτομέρειες». Όπως σημειώνει η ίδια, δικαιολογία του καθηγητή αποτελεί το γεγονός πως ενδιαφέρεται για αυτές και δεν θέλει να τους συμβεί κάτι κακό.

Το σχολείο τελεί υπό κατάληψη από την Τετάρτη ενώ όπως αναφέρουν οι μαθητές δεν σκοπεύουν να την λήξουν και αν δεν ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τα αιτήματά τους.