Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Κουφοντίνα στην Καμάρα

Με πανό και συνθήματα, τα άτομα που έχουν συγκεντρωθεί στην Καμάρα απαιτούν την «άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων» του καταδικασθέντα της 17Ν.

Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκεται σε απεργίας πείνας από τις 8/1 και δίψας από τις 22/2 πραγματοποιούν άτομα του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου στην Καμάρα ζητώντας την άμεση μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές Κορυδαλλού.

Με πανό και συνθήματα, τα άτομα που έχουν συγκεντρωθεί στην Καμάρα απαιτούν την «άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων» του καταδικασθέντα της 17Ν και «την τήρηση του νόμου 4760/2020».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας νοσηλεύεται για 14η ημέρα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, ενώ στο τελευταίο ανακοινωθέν του νοσηλευτικού ιδρύματος το περασμένο Σάββατο οι γιατροί έκαναν λόγο για σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του. Παράλληλα, η συνήγορός του Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ τόνισε πως «είναι λίγο πριν το κώμα, βρίσκεται στα όρια ζωής και θανάτου».

Την ίδια στιγμή, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου διερωτήθηκε νωρίτερα σήμερα πως εφόσον τον «Σεπτέμβριο του 2021 ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπορεί να κάνει αίτηση απόλυσης, και κατοχυρώνεται το δικαίωμά του, γιατί κάνει απεργία πείνας;».

Σημειώνεται πως αντίστοιχη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στις 18:00 σήμερα στον Λευκό Πύργο.