Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών για την εκκένωση της κατάληψης στο Βιολογικό

Ομάδα αντιεξουσιαστών είναι συγκεντρωμένη και πετά τρικάκια στο ύψος της εισόδου της ΣΘΕ, απέναντι από την οποία βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Στέκι του Βιολογικού, όπου έγινε επέμβαση της Αστυνομίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, προκειμένου να εκκενωθεί ο χώρος που ήταν υπό κατάληψη επί 34 χρόνια, πραγματοποιεί ομάδα του ευρύτερου αντιεξουαστικού χώρου.

Τα μέλη της ομάδας φωνάζουν το συνθήματα όπως, «ούτε 34, ούτε 100, κατάληψη για πάντα στο Βιολογικό», καθώς επίσης εναντίον του πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, ενώ πετούν τρικάκια στην είσοδο του ΑΠΘ απέναντι από το νοσοκομείο Γεννηματάς στην οδό Εθνικής Αμύνης, όπου βρίσκονται παραταγμένες δυνάμεις της αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρυτανεία του ΑΠΘ είχε κινήσει τις διαδικασίες με αίτημα προς την κυβέρνηση, ώστε ο χώρος να εκκενωθεί προκειμένου να κατασκευαστεί βιβλιοθήκη. Μάλιστα ο πρύτανης Νίκος Παπαϊωάννου ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την παρέμβασή του στο συγκεκριμένο θέμα.